Galerij constructies

GVK Ficor galerijconstructies

FiCor galerijconstructies en gvk profielen

 

Galerijen zijn fraaie imposante bouwwerken. De galerij constructies zorgen voor extra woongenot, wooncomfort en geven een galerijwoning extra allure. Kostentechnisch zijn galerijen vaak goedkoper in hout uit te voeren dan met andere materialen. Het uitvoeren van galerijconstructies in hout heeft echter enige nadelen. Zo hebben houten galerijconstructies als nadeel, snel te verkleuren, erg glad te worden door vochtige aanslag en zijn veelal niet waterdicht. Ook tasten mossen en rot het hout aan. 

 

Door onze jarenlange ervaring in de galerijbouw is door MBHC een speciale volledig kunststof galerij glasvezelversterkte (gvk) dekplank ontwikkeld. De glasvezelversterkte Hacon HC429C kunststof dekplank is volledig waterdicht en voert water af door het ingebouwde watergootje. De samenstelling van dit gvk profiel is speciaal voor deze toepassing brandwerend uitgevoerd. Het galerijdek is veilig begaanbaar in natte weerstomstandigheden door de solide slijtvaste slijtlaag op het dekprofiel. Met dit HC429C gvk dekdeel kunnen bestaande galerijen worden gerenoveerd. Nieuwe galerijconstructies worden door het kunststof galerijdek gelijk vanaf de start beschermd tegen weersinvloeden. 

 

Alleen het galerijdek uitvoeren in glasvezelversterkt kunststof composiet materiaal is in onze ogen een flinke verbetering voor bestaande galerijconstructies. De beste oplossing voor nieuwbouw is een galerijconstructie volledig uitvoeren in gvk profielen welke brandwerend zijn uitgevoerd. Deze profielen en galerijconstructie verkoopt MBHC onder de merknaam FiCor. Deze composiet FiCor constructie is modulair op te bouwen. Nagenoeg alle onderdelen van een galerij kunnen worden uitgevoerd in onze glasvezelversterkte composiet profielen. Kolommen, dwarsdragers, leuning en het galerijdek.

 

Website FiCor

 

Hieronder de voordelen van een volledig FiCor gvk galerij voor u op een rij gezet:

 

  • Lange levensduur.
  • Nagenoeg geen verkleuring.
  • Lichtgewicht constructie.
  • Duurzame keuze.
  • Veilig in natte omstandigheden.
  • Waterdicht uit te voeren. Water wordt afgevoerd door ingebouwde watergoot.
  • Brandveilige vluchtroute. De profielen worden brandwerend uitgevoerd.
  • Ongevoelig voor rot, schimmel en mossen.

 

Voor alle mogelijkheden en vragen kunt u contact met ons opnemen.