Duurzaam bouwen

Het is onze verantwoordelijkheid om de planeet een beetje mooier achter te laten voor toekomstige generaties. Net als onze Hacon glasvezelversterkte bruggen. Met een levensduur van tenminste 70 jaar is een MBHC Hacon brug een investering in de toekomst. Wilt u weten hoe bouwen met glasvezelcomposiet bijdraagt aan een schonere aarde? Wij hebben de punten voor u op een rij gezet.

 

Zeer lange levensduur

Glasvezelcomposiet is bijna onverwoestbaar en bijzonder slijtvast. Mocht er toch slijtage optreden, dan is dit vaak nauwelijks storend vanwege het 100% doorkleurde materiaal. MBHC geeft dan ook 10 jaar kwaliteitsgarantie op alle Hacon glasvezelversterkte composietbrugdelen. Een Hacon brug is een echte investering in de toekomst. En deze inverstering hoeft niet haar hele leven op dezelfde plek te liggen. 

 

Renovatiemateriaal bij uitstek

De lichtgewicht Hacon brugdekdelen zijn bijzonder geschikt voor renovatie van oude bruggen. Door hun geringe gewicht stellen deze brugdekdelen weinig eisen aan de draagconstructie. Zo kan een oude brug een nieuw leven worden geboden en is er geen noodzaak voor sloop en herbouw. 

 

Zuinig met grondstoffen

Bij de fabricage van onze glasvezelcomposiet brugdelen wordt bijzonder zuinig omgegaan met grondstoffen. Onze productiemethode garandeert dat er bij het maken van een nieuwe brug heel weinig afval ontstaat. 

 

 

Kleine CO2 voetafdruk

De CO2 voetafdruk van het productieproces is erg laag, waardoor de inzet van onze prefab brugdelen bijdraagt aan het behalen van een hoge duurzaamheidsscore voor uw project. Door het geringe gewicht van de Hacon brugdelen wordt ook tijdens het vervoer minder CO2 uitgescheiden. Voor het plaatsen van de brug is geen kraan, of slechts een lichte kraan nodig. 

Milieubewust en tijdloos

 

 

Lokaal gefabriceerd

Alle MBHC bruggen en constructies worden vervaardigd in onze fabriek in het Friese Bakhuizen en vanuit de fabriek direct naar de projectlocatie vervoerd. Zo worden onnodige vervoerbewegingen voorkomen en de CO2 voetafdruk nog verder verkleind. 

 

Herbruikbaar

In de 70 jaren levensduur die een HACON brug tenminste heeft kan er veel gebeuren. Onze Hacon brugdelen zijn net zo flexibel en kunnen eenvoudig worden verplaatst. Dankzij het lichte gewicht en de eenvoudige montage kunt u dit meestal zelf doen en bent u niet afhankelijk van onze experts. Ook wanneer uiw nieuwe brug net even anders moet worden, kunnen de brugdelen worden aangepast of aangevuld zodat er toch een aantrekkelijk nieuw geheel ontstaat tegen een hele kleine investering. 

Informatie aanvraag

×