Daarom composiet!

Glasvezelversterkt composiet is het materiaal van de bruggen van de toekomst. Wij hebben de voordelen voor u op een rij gezet: 

 

Veelzijdig

MBHC Hacon glasezelversterkt composiet is verkrijgbaar in vele kleuren, vormen, maten en variaties. Hierdoor is geen enkele Hacon brug hetzelfde. Kies voor een strakke rechte brug of een stijlvolle getoogde brug. Maak van uw brug een blikvanger met contrasterende brugleuningsystemen, of laat de brug opgaan in de omgeving met onopvallende kleuren. Al onze Hacon brugdelen zijn standaard in meerdere kleuren verkrijgbaar en kunnen op verzoek in bijna iedere RAL-kleur geleverd worden. 

 

Onderhoudsvrij

Al onze glasvezelversterkte composietbrugdelen zijn nagenoeg onverwoestbaar en voorzien van een vuilwerende coating. Zo heeft u er na de aanleg van uw brug bijna geen omkijken naar. Het glasvezelcomposiet is ook ongevoelig voor zouten, zuren en andere schadelijke stoffen en verkleurt niet na lange blootstelling aan zonlicht. Uw brug blijft jarenlang in topconditie.

 

Lichtgewicht

Glasvezelcomposiet brugdelen zijn veel lichter dan traditionele houten brugdelen. Hierdoor kunnen Hacon brugdekdelen ook op oude onderliggers worden toegepast. Zo krijgt een oude brugconstructie die door een nieuwe houten deklaag zou worden overbelast een nieuw leven. 

 

Dankzij het lichte gewicht kunnen ook grote overspanningen worden gemaakt; brede bruggen of grote vlonders behoren beslist tot de mogelijkheden. 

 

 

Veilig

Alle Hacon brugdekdelen zijn standaard voorzien van een antislip coating. Het glasvezelcomposiet is ongevoelig voor vocht en mosaangroei en daardoor, zelfs bij strenge vorst, niet glad. Daarnaast is het materiaal zelfdovend, en biedt het zeker nog 30 minuten lang een veilige vluchtweg bij brand. 

 

Betrouwbaar

Glasvezelcomposiet heeft uitstekende thermische eigenschappen. Het materiaal werkt, of vervormt, niet wanneer het warmer wordt of onder invloed van luchtvochtigheid. Het heeft ook uitstekende mechanische eigenschappen. 

 

Duurzaam en milieubewust

We hebben maar één planeet. MBHC hecht er dan ook grote waarde aan om zuinig met de natuur om te gaan. Glasvezelcomposiet heeft een lange levensduur. MBHC geeft maar liefst 10 jaar kwaliteitsgarantie op haar brugdekdelen. Het materiaal is ook bijzonder geschikt voor renovatie en biedt zo oude bruggen een nieuw leven. Meer weten over duurzaam bouwen met glasvezelcomposiet? Lees dan verder op onze pagina over duurzaamheid. 

 

 Duurzaam bouwen met glasvezelcomposiet

Informatie aanvraag

×