Renovatie dek fietsbrug stuw bij waterkrachtcentrale Linne

Composiet HC280 brugdek op stalen en houten liggers

Voor de gemeente Maasgouw heeft MBHC de renovatie van de loop en fietsbrug bij Linne mogen uitvoeren. Het betrof hier het verwijderen van hardhouten dek en vervangen door onderhoudsvrije composiet dekdelen. Deze brug ligt over de stuw en naast de waterkrachtcentrale aan de Maas. Voordat er kon worden begonnen met de werkzaamheden moest er eerst wel een omvangrijke verkeersomleiding worden neergezet.

 

De brug bestaat hoofdzakelijk uit stalen liggers welke van een nieuwe coating zijn voorzien. De brede bordessen en aanvang van brug zijn opgebouwd uit hardhouten liggers. Op de beide soorten liggers is het composiet Hacon HC280 brugdek toegepast met een verkeersrode slijtlaag. Op houten liggers kan men direct het dekprofiel bevestigen met schroeven.

 

Het waterdichte Hacon brugdek zorgt er daarnaast ook voor dat de onderconstructie nu beschermd wordt tegen weersinvloeden. Deze duurzame oplossing maakt  de brug weer veilig begaanbaar voor de vele fietsers en wandelaars in dit mooie gebied. Het totale oppervlakt bestaat uit ongeveer 350 m2 met een totale lengte van 135m1 aan brug.  

Gebruikte profielen

Hacon HC280
Glasvezelversterkt brugdek
Hoek profiel
Glasvezelversterkt kunststof
U profiel
Glasvezelversterkt kunststof