Gerenoveerde elektrisch beweegbare brug met gvk profielen

Gebruikte profielen

Gerenoveerde elektrisch beweegbare brug met gvk profielen

Beweegbare ophaalbrug De Grote Hegge

 

Enkele tientallen jaren geleden mocht MBHC in Thorn voor o.a. de gemeente Maasgouw een fraaie houten ophaalbrug bouwen. Voor de omgeving is dit een echte eyecatcher. Onlangs kwam de toenmalige opdrachtgever terug met de vraag of de bestaande houten klapbrug een flinke update kon krijgen. Dit zodat de brug gebruiksvriendelijker en veiliger voor de gebruikers zou worden. Veel watersportliefhebbers varen met hun zeilboot of jacht door De Grote Hegge. Ook kun je door het gebied een mooie wandeling maken. 

 

In de eerste fase is de bestaande handbediende houten brug op afstand bedienbaar en beweegbaar gemaakt. Om de brug veilig te kunnen open en sluiten zijn ook de nodige veiligheidsvoorzieningen aangebracht. Onder andere, camerasystemen, slagbomen en sensoren.

 

De tweede fase bestond uit het vernieuwen van het brugdek en een stuk houten damwand herstellen. Op de brug is een glasvezelversterkt kunststof composiet brugdek aangebracht. Door de solide fabrieksmatig aangebrachte slijtvaste slijtlaag op het Hacon HC350 gvk dekprofiel is de brug ook in natte weersomstandigheden veilig begaanbaar. Als bijkomend voordeel wordt door dit type composiet brugdek de dragende constructie beschermd tegen weersinvloeden.

 

In de praktijk is het herstel van slijtlagen op houten brugdek bijna onmogelijk. Om een nieuwe slijtlaag aan te kunnen brengen in het werk zijn erg veel preventieve maatregelen nodig welke voorkomen dat er stoffen in het milieu en oppervlaktewater terrecht komt. 

 

 

 

 

Informatie aanvraag

×