Gvk brug Hacon fietsbrug

Composiet Hacon brug Brandeleane Heerenveen

 

Vervangen houten fiets en voetgangersbrug door een composiet Hacon brug incl. fundatie, grondwerk en beschoeiing. 

Gebruikte profielen

Hacon leuning systemen

Gvk brug Hacon fietsbrug

Aan de Brandeleane in Heerenveen is door MBHC een volledig nieuwe GVK Haconbrug opgeleverd. Alle delen, inclusief het fundament van de oude brug, zijn vervangen door duurzaam en slijtvast glasvezelcomposiet. 

De brug past beter in het omliggende landelijke landschap door gebruik van de samengestelde Hacon ligger en de lichtgewicht HC600 profielen met een hoge sterkte en stijfheid. Opdrachtgever Gemeente Heerenveen koos voor een klassieke antracietgrijze uitvoering voor zowel de brugdekdelen als het brugleuningsysteem. De brugleuning met horizontale ligger geeft de brug de uitstraling van een klassieke parkbrug.

 

De afglegen ligging van de oude brug maakte het vervangen een bijzondere uitdaging. Gelukkig kan een glasvezelcomposietbrug door zijn lichte gewicht met een lichte kraan worden geplaatst. Het nieuwe fundament van de brug bestaat uit betonnen palen en kespen. De brugliggers, brugdekdelen, brugleuning en zelfs de walbeschoeiing zijn volledig uit glasvezelversterkt kusntstof vervaardigd. Hierdoor is de brug slijtvast, ongevoelig voor omgevingsinvloeden en nagenoeg onderhoudsvrij. Dankzij de slijtvaste toplaag is de brug ook bij koud en nat weer niet glad. 

 

Deze Hacon brug is 13,5 meter lang en 2,7 meter breed. De constructie is geschikt voor voetgangers, fietsers en dienstvoertuigen.

Informatie aanvraag

×